This is a Purot.net wiki
  • View:

Evernote

Tekijät

Riikka Lahtela

Arvioitava some-palvelu

Valitsin välineeksi Evernoten, koska en tunne palvelua entuudestaan ja olen fanaattisesti innostunut Office OneNotella nappailemaan kuvaleikkeitä yms., joten kiinnitin huomiota siihen Evernoten mainostekstiin: "Tallenna kaikki yhteen paikkaan – muistiinpanot, kuvat, asiakirjat, verkkoleikkeet ja äänimuistiinpanot. Löydä etsimäsi tehokkaan hakumme avulla. Synkronoinnin ansiosta voit käyttää muistiinpanoja kaikilla laitteillasi."

"Kaikki Evernote-tilille tallentamasi sisältö synkronoidaan automaattisesti kaikkien laitteidesi välillä. Tämä tekee muistiinpanoistasi helposti tallennettavia, selattavia, etsittäviä ja muokattavia kaikilla laitteilla, joilla Evernote on käytössäsi, mukaan lukien älypuhelimet, tabletit, tietokoneet ja web-palvelu." lähde: Evernoten aloitusopas

Palvelun pedagoginen käytettävyys

Evernotessa voi luoda muistikirjoja, joihin voi kirjoittaa tekstiä ja lisätä mm. Office OneNoten Winsdows-näppäin + S yhdistelmällä napattuja kuvaleikkeitä.

Muistikirjan voi jakaa muiden kanssa, joten tämä sopisi myös esim. ryhmätöiden tekoon (yhteisölliseen kirjoittamiseen, verkkokirjan tekoon, tms.)

  1. Evernote soveltuu ryhmätöihden tekoon. Sitä voisi hyödyntää esimerkiksi yhteisölliseen kirjoittamiseen.
  2. Opiskelija voi käyttää Evernote myös henkilökohtaisena muistiinpanovälineenä.
  3. Evernotea voisi harkita opiskelijan henkilökohtaisen tai koko opiskelijaryhmän portfolion tekoon.

Johtopäätökset / yhteenveto

5. Valitkaa 3-5 tärkeintä johtopäätöstänne ja kirjoittakaa ne perusteluineen tähän.

  1. Opiskelija voisi koota Evernoteen muistiinpanoina esimerkiksi tutkinnon suorittamisen aikana tehdyistä harjoituksista portfolion, jota voisi hyödyntää työnhaussa.
  2. Evernoteen voi kätevästi liittää myös kuvia, joten myös opettaja voi sitä kautta tehdä ja jakaa esimerkiksi sovelluksien käyttöohjeita opiskelijoille.
  3. Evernoteen joutuu valitettavasti rekisteröitymään (kuten useimpiin some-palveluihin), joten siitä on oma vaivansa opiskelijoiden kanssa.

Esittäminen

6. Valmistautukaa esittämään työnne muille. Pidemmässä projektityössä tämä kohta sisältäisi esim. diaesitysken, posterin tms. tekemisen ja ryhmälle tapahtuvan esityksen suunnittelun.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.